Categorieën

2023 een verslagje van een vissessie

Foto
2023,   een verslagje van een vissessie,
 maar niet van een vistrip naar het buitenland, want dat zit er even niet in door een opspelende rug

Van zaterdag 16-09 op zondag 17-09 hebben zwager Leo en ik de voorlaatste karper koppelwedstrijd van de ECHV competitie gevist. De plaatskeuze gaat op volgorde van loten en wij loten dit jaar slecht. Als laatste of voorlaatste meestal en het is omdat alle koppels slechts een keer op dezelfde plek mogen, waardoor we nog wat in de richting van voorkeurplaatsen komen.
Wij lootten de 2e Parklaan nabij dr. Poelslaan  en niet verwacht, maar dit bleek een heel goede stek te zijn. Vanaf de loting tot de wedstrijd mag je  voorvoeren en wij zijn daarbij altijd matig, maar maken wel een heerlijk mengsel van tijgernoten, particles en boilies.
Er zijn veel belangstellenden, die willen weten waar je zit en ook langskomen tijdens de wedstrijd. De animo om zelf met deze karper-koppel competitie mee te doen is tanende, wat wel jammer is, want het is hartstikke leuk: de competitie is 7 maanden, maandelijks een wedstrijd van zaterdag 18.00- zondag 11.30 uur, dus goed te overzien. Maar nu even terug naar de wedstrijd.
De weersomstandigheden gaven aan, dat er een buitje te verwachten was, maar uiteindelijk heeft het de hele avond en nacht en deel van de ochtend geregend. En dat heeft deze eigenwijs wel geweten, zonder waterdichte jas de hele nacht in de regen. Om 19.00 uur vingen we de eerste karper en vervolgens bleven we tot half 3 ’s nachts vangen, vooral graskarpers, zeelt, brasems  en pas daarna gingen de karpers weer bijten.  En toen, mede door het bewolkte en regenachtige weer, bleven de aanbeten komen. Weinig slapen dus.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.