Categorieën

Over Theo Sielhorst                                                       mei 2017.

Er was eens… Ja het is inderdaad al weer een poos geleden, dat Theo en Maria de hengelsportzaak begonnen. Een jong stel gaf hun baan op om een droom waar te maken.
Zo ontstond “Aquarius” Waterman, want Theo was en is een waterman met als hobbies aquariumvissen kweken en sportvissen. Er stond een mooi woon- winkelpandje te koop in Culemborg nabij het centrum met veel parkeergelegenheid en dat sprak aan. De feestelijke opening van de hengelsport en aquarium speciaalzaak werd een feit op 31 Mei 1979. Dat was net op tijd voor ’t hengelsportseizoen, dat jaarlijks begon op 1 Juni.
Het assortiment was beperkt, maar voor die tijd al heel compleet met hengels, dobbertjes, voer en andere basisartikelen, nodig om te gaan vissen.
De moeizaam verdiende centen gingen steeds weer op aan uitbreiding van het hengelassortiment; zo volgde ook bijna jaarlijks een kleine verbouwing om plaats te creeren voor de nieuwe artikelen .Het verkoopoppervlak groeide tot ongeveer 120m2.
De tijden zijn veranderd en als dit je ergens aan kunt merken dan is het wel aan het gegroeide assortiment, dat enorm uitgebreid en specialistisch is geworden; de meest complete hengelsportspeciaalzaak van Midden Nederland. De leek vraagt wat we dan verkopen, is een hengeltje en een dobber niet alles wat je nodig hebt? Bestaan er echt zoveel verschillende vissen in Neerlands wateren?! Veel mensen hebben er geen idee van wat er zich onder het wateroppervlak bevindt en dat een vis niet toevallig aan het haakje komt. Zo is ook menig jongetje met ons meegegroeid van spelen met een visnetje tot serieuze en specialistische visser.Of het nu een mooi weer visser, karpervisser, roofvisvisser, vliegvisvisser, witvisvisser is. Voor elk is er wat te koop. Je kunt tegenwoordig vissen met de method-feeder, matchhengel, feeder, vaste stok, havenhengeltje, dropshotten, verticalen en ga zo maar door. Momenteel is het Commercial vissen hot en ook de nieuwe natuurlijke voeren van Pallatrax met o.a. loodvervangers.  Er zijn tal van specialistische merken, waarvan we enkele noemen: Pallatrax, Boilieman Culemborg, Pro line, Sänger, Taska, Spro, Fox, Stategy, Navitas , Korda, Delkim, Extra Carp, Prologic,Trakker, ,Fox-rage, Chunk, Salmo, Korum en Preston.
Het mooie is nog steeds, dat we onafhankelijk zijn gebleven, waardoor we achter ze producten kunnen staan en de kneepjes van het vissen kunnen uitleggen en dat we service(snelle reparaties) en klantgerichtheid hoog in het vaandel hebben staan in ons familiebedrijf. De klant proeft die sfeer, zodra hij/zij de winkel binnenstapt en waardeert deze enorm, waardoor mensen ook weer graag bij ons kopen.
Inmiddels hebben we in op weg naar ons 40 jarig bestaan  en hopen je nog lang van dienst te kunnen zijn, zodat je keer op keer weer een fijn hengelsportseizoen kunt beleven.

Theo, Maria & Lia Sielhorst       van Sielhorst Hengelsport v.o.f. maart 2017

 
 attentie:  vanaf november 2020 is de winkel open op woensdag t/m zaterdag vanaf 10 uur!!!
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.